Vabilo na poseben program Upāsaka za laike

Izraz "upāsaka" pomeni "tisti, ki sedi v bližini" in se nanaša na laične ljudi, ki se bi radi približali menihom v praksi Dhamme. Po vzoru, ki je bil določen v Angliji in potem razširjen po svetu, samostan Samanadipa predlaga svoj program Upāsaka, da bi zagotovil strukturo za laične ljudi, ki si bi lahko skupaj dajali spodbudo, prakticirali in študirali. Redni Upāsaka dnevi se vsako leto odvijajo v samostanu (to je štirikrat na leto), kjer Upāsake obnovijo svojo zavezanost trem zatočiščem in petim vodilom, sodelujejo v študijskem delu, ki se osredotoča na temo Dhamme in vadbe v meditaciji. V času srečanja poteka študij sutt, pogovor o vsakdanji življenjski praksi, o meditaciji, o etičnemu življenju in budističnih konvencijah, in o širjenju Dhamme v širšem svetu. Drugače program poteka iz distance, ko člani vsakodnevno upoštevajo pet vodil in enkrat tedensko (dan v tednu si lahko sami določajo) upoštevajo osem vodil, kot je to priporočal Buddha. (Spisek vodil je spodaj.) Ta program je primeren za vsakdanjega človeka, ki se ne more pogosto udeležiti srečanj. Vse poteka v slovenskem jeziku.

Tisti, ki želite biti Upāsaka vsaj za eno leto, nas obvestite na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. do 8. aprila. Prvo srečanje bo v času druge obletnice samostana, to je 15. aprila.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

© SloTheravada, 2018

Za vašo pozornost

Nyanatiloka - Budova beseda (knjiga v pdf)

‘Stillness Flowing: The Life and Teachings of Ajahn Chah’ by Ajahn Jayasaro is now available for download in PDF, ePUB and Mobi formats. This important work details the life and teachings of Luang Por Chah, also known as Ajahn Chah, and has been in the making for over two decades. More info.