Osebni pogovori

Hiriko Primož Korelc

Individualni osebni pogovori
v samostanu Samanadipa pri Trebnjem.

Online pogovori
preko Zooma ali drugih aplikacij.

Pogovore izvajam v slovenščini in angleščini.

Naročite termin


Moj pristop

Glavna značilnost mojega pristopa je osredotočenost na duhovno plat našega bivanja ter iskanje globljega smisla, ki je že prisoten v nas. Vendar pa je ta smisel pogosto zasenčen zaradi naše natrpanosti in pomanjkljivega zavedanja. Najprej s klientom razpravljava o njegovih težavah, nato pa ponujam smernice, kako lahko s pozornostjo preseči omejitve in kako z meditacijo umiriti um ter osvetlimo duhovni vidik. Le v stanju notranjega miru lahko začnemo razumeti delovanje našega uma. To nam omogoča boljši vpogled v našo situacijo. Skozi to intuitivno raziskovanje ne le spoznavamo strukturo svojega obstoja, temveč tudi najdemo odgovore na svoja vprašanja. Posameznik se tako uči prepoznavati ter okrepiti svojo sposobnost svobodnega in odgovornega odločanja. S tem pridobi več jasnosti in samozavesti, obenem pa zmanjšuje vpliv zunanjih dražljajev ter postopoma omiljuje občutke tesnobe in depresije.

 

Svetovanja in terapije

Svoje delo kot pastoralni svetovalec nadaljujem tudi po 18-ih letih življenja kot budistični menih in po 6 letnem obdobju kot predstojnik enega izmed naših samostanov. Ta dragocena izkušnja mi je omogočila, da sem pridobil globoko razumevanje duhovnih poti in modrosti ter se zdaj osredotočam na pomoč drugim skozi svetovanje in terapijo.

Moje znanje, ki sem ga pridobil v času meniškega življenja, prepletam z različnimi filozofskimi tokovi, z budizmom, z eksistencializmom, stoicizmom, psihoterapijo-logoterapijo in drugimi. Ta pestra paleta znanj mi omogoča, da se poglobim v različne vidike človeškega življenja ter ponudim celosten pristop k svetovanju.

V pogovorih si prizadevam ustvariti varno okolje, kjer lahko skupaj raziskujemo težave posameznika. Vsaka oseba je edinstvena, zato se posvetim globokemu razumevanju problema, ki ga prinaša. S pomočjo budistične modrosti ne rešujemo le težave, temveč tudi iščemo nove pomene in perspektive v življenju. Iščmo načine kako omiliti trpljenje skozi spremembo našega načina življenja.

Sem odprt za vsakogar, ki si želi pogovora, sem tukaj, da pomagam potrebam posameznika skozi znanje, ki sem ga pridobil in ga še naprej izpopolnjujem s študijem eksistenčne psihoterapije (logoterapije). Skupaj lahko ustvarimo pomen in harmonijo v vašem življenju.

 

O svetovalcu/terapevtu – Hiriko Primož Korelc

Hiriko se je rodil leta 1985 v Ljubljani. Bil je budistični menih 18 let, večinoma v tujini. Leta 2016 je ustanovil samostan Samanadipa in bil njegov predstojnik vse do leta 2022, zdaj pa deluje kot zastopnik samostana. Hiriko je tudi znan po svojem prispevku k budistični literaturi. Bil je glavni urednik Path Press, avtor dveh biografskih knjig: “The Hermit of Bundala” in “The Island Within”, ter prevajalec budističnih starih besedil. V samostanu je deloval kot svetovalec za menihe in za vse, ki so prihajali po nasvet v samostan. Vodil je tudi nekaj meditacijskih umikov in imel predavanja in učenja meditacije v Ljubljani in v tujini. Poleg svoje zavezanosti budizmu se Hiriko aktivno vključuje v svoje osebno raziskovanje in razvoj. Trenutno je študent logoterapije, kar mu omogoča širjenje svojega znanja na področju psihoterapije.

Moji članki in video posnetki

Naročite termin


 

(C) SloTheravada, 2023